Recept

Slepičí cuketová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28967
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí cuketová polévka
2 ks Česnek
2 ks Cibule
200 g Cuketa
200 g Cuketa žlutá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
70 g Těstoviny čtyřvaječné
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 244kJ
12% Sacharidy 44 g
195% Tuky 146 g
47% Sodík 932 mg
119% Bílkoviny 67 g

Slepičí cuketová polévka postup přípravy receptu:

1

Zelenou a žlutou cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Oloupaný česnek prolisujeme a odložíme do misky.

3

V hrnci si rozehřejeme máslo a nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme cuketu, promícháme a podusíme 5-7 minut pod pokličkou.

4

Potom cuketu poprášíme moukou, promícháme a zalijeme 1 litrem slepičího bujonu.

5

Když polévka přijde k varu, přidáme 70 g těstovin (např.zn. Rissoni), které vaříme přibližně 4-6 minut (podle návodu).

6

Polévku ještě dochutíme solí, pepřem, paprikou, přimícháme zakysanou smetanu, posypeme lístky omytého tymiánu a podáváme.

7

Slepičí bujon [28675]:

8

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

9

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

10

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.

11

Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

12

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept