Jednoduchý recept

Zablácený čokoládový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28969

Ingredience

220 g Cukr krupice
30 g Kakao - prášek
125 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
375 ml Smetana 12% (konzumní)
8 ks Vejce slepičí
550 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
13% Sacharidy 46 g
33% Tuky 25 g
3% Sodík 53 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zablácený čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. V ohnivzdorné misce ve vodní lázni rozpustíme 250 g čokolády a máslo a mícháme, dokud nevznikne hladká směs. Odložíme stranou a necháme vychladit.

2

Žloutky a cukr mezitím vyšleháme do hustého krému. Smícháme kakaový prášek a mouku a přidáme do vaječné směsi spolu s rozpuštěnou čokoládou a 125 ml smetany. Bílky dáme do misky, vyšleháme z nich tuhý sníh, který vmícháme do těsta.

3

Do vymazané dortové formy rozprostřeme těsto a pečeme 45 minut, až se přestane lepit na špejli.

4

Polevu si připravíme tak, že do ohnivzdorné misky dáme zbytek nastrouhané čokolády a smetany a ve vodní lázni rozpustíme. Dáme stranou, aby směs vychladla. Dort položíme na dortovou mřížku, přelijeme polevou a vychladíme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept