Úlovek z moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úlovek z moře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2897 |
Ingredience
100 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Majonéza |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Okurky nakládané |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 214,8mg |
Draslík | 667,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Losos - filety, Majonéza, Okurky nakládané, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úlovek z moře postup přípravy receptu:
1 | Filet z lososa osolíme, opepříme, potřeme koprem a obalíme v trojobalu. |
2 | Smažíme na oleji dozlatova. |
3 | Z jogurtu, majonézy, strouhaného sýru a strouhané kyselé okurky připravíme omáčku a podáváme ji k rybě. |
Poznámka
K lososu můžeme přidat obalené kalamárové kroužky nebo hranolky. Jogurt do omáčky je nejlepší řecký.