Krevety na smetaně s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety na smetaně s koprem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28976 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
40 g | Kopr čerstvý |
300 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 99,4mg |
Draslík | 120,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety na smetaně s koprem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, vložíme krevety a vaříme 10 minut. Přidáme posekaný kopr, ochutíme solí, pepřem a odstavíme. |
2 | Podáváme jako předkrm s topinkami z bílého chleba. |