Špagety aglio e olio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety aglio e olio
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2898 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Chilli paprička sušená |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 446,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chilli paprička sušená, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety aglio e olio postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente. |
2 | Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Lžičku nebo dvě si necháme na dozdobení. |
3 | Chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji. Poté přidáme česnek a ještě krátce opečeme. Dáme pozor, aby česnek nezhnědl. Nakonec přidáme sušenou papričku. |
4 | Špagety scedíme a přimícháme k ostatním přísadám. Dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylou petrželkou a podáváme. |