Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 28980

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Vývar s paprikou
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
1 ks Cibule
400 g Krůtí křídla
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
2 ks Paprika žlutá
1 polévková lžíce Pažitka
6 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
2,5 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 166kJ
20% Sacharidy 72 g
310% Tuky 233 g
79% Sodík 2 g
174% Bílkoviny 98 g

Vývar s paprikou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce si dáme vařit 2,5 dl světlého piva, 7,5 dl slepičího vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř.

2

Krůtí křídla očistíme a omyjeme. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Spolu s křídly vše dáme do vývaru a pod pokličkou necháme pomalu vařit, jen probublávat přibližně 30 minut.

3

Vývar scedíme a dáme znovu pomalu vařit.

4

Žluté papriky omyjeme, rozkrájíme, vyčistíme od semínek a papriky pokrájíme na proužky. Uvařené slepičí maso pokrájíme na proužky a spolu s paprikou je podusíme v pánvi na rozpuštěném másle, pak je vložíme do čistého vývaru, který dochutíme solí.

5

Podáváme s omytou, drobně pokrájenou pažitkou.

6

Slepičí bujon [28675]:

7

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

8

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

9

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.

10

Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

11

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept