Vývar s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s paprikou
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 28980 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Slepičí bujon | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
1 kg | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Vývar s paprikou | |
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
400 g | Krůtí křídla |
150 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
2 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
6 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
2,5 dl | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 265,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 165,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Paprika žlutá, Pažitka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Krůtí křídla, Mrkev kořen, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si dáme vařit 2,5 dl světlého piva, 7,5 dl slepičího vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř. |
2 | Krůtí křídla očistíme a omyjeme. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Spolu s křídly vše dáme do vývaru a pod pokličkou necháme pomalu vařit, jen probublávat přibližně 30 minut. |
3 | Vývar scedíme a dáme znovu pomalu vařit. |
4 | Žluté papriky omyjeme, rozkrájíme, vyčistíme od semínek a papriky pokrájíme na proužky. Uvařené slepičí maso pokrájíme na proužky a spolu s paprikou je podusíme v pánvi na rozpuštěném másle, pak je vložíme do čistého vývaru, který dochutíme solí. |
5 | Podáváme s omytou, drobně pokrájenou pažitkou. |
6 | Slepičí bujon [28675]: |
7 | Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. |
8 | Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. |
9 | Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru. |
10 | Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme. |
11 | Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům. |