Recept

Slepičí rýžovo-žitná polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 28982
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Slepičí bujon [28675]
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí rýžovo-žitná polévka
50 g Obilí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Pórek
50 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
11% Sacharidy 40 g
176% Tuky 132 g
47% Sodík 935 mg
115% Bílkoviny 65 g

Slepičí rýžovo-žitná polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěný pórek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi si rozehřejeme máslo a pórek zpěníme.

2

Obilí a rýži dobře promyjeme a dáme vařit do vody společně. Vaříme přibližně 15 minut, pak směs scedíme a promyjeme pod tekoucí vodou.

3

Přivedeme k varu 1 litr slepičího bujonu. Dáme do něj uvařenou rýži s obilím a vaříme 5 minut.

4

Pak přidáme pórek, polévku ochutíme solí, pepřem, necháme přejít 2 minuty varem a podáváme.

5

Slepičí bujon [28675]:

6

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

7

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

8

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.

9

Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

10

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept