Recept

Vydatná zeleninová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 28983
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

25 g Celer bulvový
5 g Česnek
100 g Cibule
125 g Fazole červené
125 g Kapusta hlávková
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rýže loupaná
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Vegeta
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
7% Sacharidy 26 g
61% Tuky 46 g
52% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Vydatná zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut.

2

V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké.

3

Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři.

Poznámka

Do základu polévky lze přidat i slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept