Krupková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupková kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28984 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
200 g | Krupky trhané |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1000 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
20 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 186,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupková kaše postup přípravy receptu:
1 | Krupky dobře propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme pivem, přidáme cukr, skořici a přivedeme k varu. Za občasného míchání krupky pozvolna rozvaříme na kaši. Jak se bude tekutina odpařovat, podlijeme mlékem. Jakmile rozvaříme krupky na kaši, přidáme máslo a odstavíme. Máme-li v kaši ještě hrudky, můžeme ji rozmixovat. |
2 | Porce krupkové kaše na talíři posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem. |