Pórek v bešamelovém kabátku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek v bešamelovém kabátku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2899 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 83,2mg |
Draslík | 735,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 18,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Muškátový oříšek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek v bešamelovém kabátku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat. |
2 | Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko. |
3 | Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. |
4 | Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem. |
5 | Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. |