Jednoduchý recept

Pórek v bešamelovém kabátku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2899
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 946kJ
16% Sacharidy 59 g
56% Tuky 42 g
28% Sodík 564 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pórek v bešamelovém kabátku postup přípravy receptu:

1

Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat.

2

Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko.

3

Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

4

Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem.

5

Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept