Kokosový dort s čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosový dort s čokoládovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28990 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
375 g | Čokoláda na vaření |
330 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
200 g | Kokosová moučka |
250 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
60 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Rum |
280 g | Samokypřicí mouka |
185 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 141g |
---|---|
Cholesterol | 371,2mg |
Draslík | 153,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Pomerančová kůra, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Kokosová moučka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosový dort s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na 180 °C předehřejeme troubu. V míse důkladně cca 3 minuty promícháme máslo, cukr, kokosovou moučku, vejce, mouku, rum a mléko. Těsto přemístíme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vyložili pečícím papírem. Pečeme 45 minut. Poté necháme dort 5 minut ve formě a vyklopíme na mřížku. Korpus nožem podélně rozřízneme. |
2 | Připravíme si náplň. Moučkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru vmícháme do ušlehané a vychlazené šlehačky. Pomažeme náplní jednu polovinu korpusu a druhou polovinou přiklopíme. |
3 | Polevu připravíme tak, že v ohnivzdorné misce necháme ve vodní lázni rozpustit nastrouhanou čokoládu dohladka. Postupně přimícháme olej. |
4 | Dort na mřížce přelijeme polevou. Můžeme nechat stéct i po stranách. Necháme 1 hodinu ztuhnout v lednici, naporcujeme a podáváme. |