Koprová omáčka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28993 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Kopr čerstvý |
130 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 409,2mg |
Draslík | 107,1mg |
Vláknina | 620,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová omáčka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Nerezovou misku nahřejeme horkou vodou, osušíme, vlijeme do ní tři lžíce vývaru, syrové žloutky a vyšleháme. Stále šleháme a přikapáváme rozehřáté máslo. Až omáčka zhoustne, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přimícháme čerstvě posekaný kopr. |
2 | Omáčku připravujeme vždy čerstvou a podáváme ji k pečeným masům nebo rybám. |