Recept

Řeřichová polévka s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 28994

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Brambory
80 g Cibule
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rukola
1 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
1 špetka Sůl
900 ml Vývar drůbeží
120 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 826kJ
1% Sacharidy 4 g
5% Tuky 4 g
26% Sodík 520 mg
5% Bílkoviny 3 g

Řeřichová polévka s rukolou postup přípravy receptu:

1

V hrnci na oleji zpěníme cibuli. K cibuli přidáme na kousky nakrájené brambory, řeřichu a rukolu a restujeme asi 5 minut.

2

Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl.

3

Polévku uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme, než brambory změknou.

4

Po uvaření z polévky odstraníme bobkový list, přidáme zakysanou smetanu a vše dohladka rozmixujeme. Před podáváním dochutíme pepřem.

Poznámka

Řeřicha i rukola mají charakteristickou chuť. Polévku lze podávat i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept