Řeřichová polévka s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichová polévka s rukolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 28994 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Brambory |
80 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Řeřicha |
50 g | Rukola |
1 polévková lžíce | Smetana zakysaná 11% |
1 špetka | Sůl |
900 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rukola, Smetana zakysaná 11%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichová polévka s rukolou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji zpěníme cibuli. K cibuli přidáme na kousky nakrájené brambory, řeřichu a rukolu a restujeme asi 5 minut. |
2 | Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl. |
3 | Polévku uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme, než brambory změknou. |
4 | Po uvaření z polévky odstraníme bobkový list, přidáme zakysanou smetanu a vše dohladka rozmixujeme. Před podáváním dochutíme pepřem. |
Poznámka
Řeřicha i rukola mají charakteristickou chuť. Polévku lze podávat i studenou.