Jednoduchý recept

Polentový dort s mandlemi a ostružinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28995
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

3 ks Citrony
4 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
75 g Mandle plátky
200 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká
350 g Ostružiny
75 g Polenta
1 ks Pomeranče
285 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 897 kcal
Kilojoule 3 755kJ
27% Sacharidy 96 g
73% Tuky 55 g
13% Sodík 270 mg
26% Bílkoviny 14 g

Polentový dort s mandlemi a ostružinami postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme a vyložíme pečicím papírem.

2

Máslo s třtinovým cukrem utřeme do světlého krému. Potom postupně přimícháváme rozšlehaná vejce, mouku, sůl, kypřicí prášek, polentu, citronovou šťávu z 1 citronu a nastrouhanou kůru ze 2 citronů.

3

Těsto přemístíme do formy a pečeme 25 minut. Necháme 20 minut chladnout na mřížce, poté nožem odlepíme okraje korpusu od formy, vyklopíme a necháme hodinu chladnout. Korpus podélně rozřízneme.

4

Na prudkém ohni vaříme ostružiny se 3 lžícemi vody, dokud se nerozmělní. Propasírujeme přes síto do kastrůlku a přidáme 2 lžíce moučkového cukru. Kukuřičný škrob smícháme se 2 lžícemi vody. Přimícháme do ostružinové směsi a cca 2 min povaříme do zhoustnutí. Náplň necháme vychladnout.

5

Smetanu ušleháme dotuha se zbytkem cukru. Vmícháme nastrouhanou kůru z poloviny citronu a poloviny pomeranče. Jednu část korpusu namažeme ostružinovou náplní a polovinou šlehačkové polevy, přiklopíme druhou částí. Namažeme zbylou polevou a ozdobíme opraženými mandlovými lupínky. Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept