Velikonoční bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční bábovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28996 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
10 ks | Čokoládová vejce |
125 g | Cukr třtinový |
185 g | Máslo čerstvé |
185 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
185 ml | Samokypřicí mouka |
85 ml | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 91,4mg |
Draslík | 86,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Muškátový oříšek, Sirup javorový, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čokoládová vejce nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční bábovka postup přípravy receptu:
1 | Na 180 stupňů rozpálíme troubu. V míse vymícháme dohladka cukr, máslo, vejce, javorový sirup, mouku, samokynoucí mouku, skořici, mléko a mletý muškátový oříšek. |
2 | Vymažeme si bábovkovou formu a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 40 minut. Poté necháme 5 minut vychladnout ve formě a bábovku vyklopíme na mřížku. |
3 | Před podáváním naplníme střed bábovky čokoládovými vajíčky. |