Jednoduchý recept

Zapečená rajčata s pórkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 28998

Ingredience

400 g Brambory pečené
200 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
600 g Rajčata
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 811kJ
18% Sacharidy 66 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Zapečená rajčata s pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata na silnější plátky. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme mouku. Vejce rozšleháme v mléce.

2

V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme kolečka pórku a osmahneme. Pórek přesypeme z pánve do pekáčku, poklademe na něj plátky rajčat, osolíme, opepříme, vše zalijeme mlékem s moukou a vejci a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme půl hodiny.

3

Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept