Tatarský biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarský biftek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
100 g | Hořčice |
1500 g | Hovězí svíčková |
20 g | Kapary sterilované |
1 g | Kmín celý |
80 g | Okurky nakládané |
5 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sardelová pasta |
30 g | Sůl |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 433,2mg |
Draslík | 611,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 452,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Kapary sterilované, Kmín celý, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarský biftek postup přípravy receptu:
1 | Z čerstvé, šlach a žilek zbavené, opláchnuté a upravené hovězí svíčkové nebo z hovězího zadního masa pomocí nože naškrabeme maso, ze kterého vytvarujeme biftek. |
2 | Ve vytvarovaném mase vytvoříme důlek, do kterého vložíme mírně osolený čerstvý žloutek. |
3 | Biftek podáváme na vychlazeném talíři, obložený drobně krájenou cibulí, sterilovanými okurkami, kořením a dalšími přísadami. |
4 | Při míchání tatarského bifteku slouží k dochucování např. kečup, vorčestr, tabasco, koňak, olej. |
Poznámka