Recept

Fussili s chřestovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Fussili s chřestovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2900
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 ks Bazalka
750 g Chřest bílý
1 ks Cibule
250 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
3 ks Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 268kJ
30% Sacharidy 109 g
30% Tuky 22 g
14% Sodík 271 mg
62% Bílkoviny 35 g

Fussili s chřestovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.

2

Očistíme chřest, dolní třetinu oloupeme a rovněž uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle. Poté přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a zvolna asi 10minut povaříme.

3

Krůtí prsa uvaříme, nakrájíme na nudličky, chřest nakrájíme na kousky, přimícháme k rajčatové směsi a dochutíme pepřem a bylinkami.

4

Omáčku podáváme k připraveným těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept