Zázvorové dortíky s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorové dortíky s hruškami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29004 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
125 g | Cukr třtinový |
2 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1 polévková lžíce | Med včelí |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej rostlinný |
250 ml | Smetana sladká 12% |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Zakysaná smetana |
155 g | Zázvor kandovaný |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 122,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Med včelí, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Mouka pšeničná hladká, Smetana sladká 12%, Vanilkový lusk, Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorové dortíky s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse promícháme olej, cukr, rozšlehaná vejce a vanilku. Stranou smícháme mouku, polovinu mletého zázvoru, sodu a muškátový oříšek. Spojíme obě směsi, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené hrušky a nasekaný kandovaný zázvor. |
2 | Těsto rozdělíme do šesti vymazaných formiček na muffiny. Dáme péct na 20 minut. Poté snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme ještě 20 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli. |
3 | Mezitím si připravíme zázvorový krém. V míse ušleháme dotuha smetanu, zakysanou smetanu a med. Přilijeme koňak, přidáme zbytek mletého zázvoru a nakonec vmícháme lžíci nasekaného kandovaného zázvoru. |
4 | Dortíky podáváme ještě teplé se zázvorovým krémem. |