Jednoduchý recept

Pórek zapečený s bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29009

Ingredience

250 ml Bešamel
400 g Brambory vařené
150 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
500 g Pórek
80 g Sýr Ementál (Primátor)
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
13% Sacharidy 46 g
69% Tuky 52 g
75% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Pórek zapečený s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Bešamel naředíme mlékem, přidáme vejce, přisypeme strouhaný sýr a promícháme.

2

Bůček bez kosti nakrájíme na tenké plátky, pórek na kolečka.

3

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu pórek a orestujeme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme bešamelovou směsí, na povrch položíme plátky bůčku, trochu osolíme a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut, dokud bůček na povrchu nezezlátne.

4

Podáváme s bramborami v různých úpravách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept