Jednoduchý recept

Dušený okoun

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 29015
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Bazalka
400 g Brambory pečené
50 g Cibule
50 g Karotka
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
800 g Okoun říční
3 g Pepř černý mletý
10 g Šalvěj čerstvá
10 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
16% Sacharidy 58 g
20% Tuky 15 g
50% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Dušený okoun postup přípravy receptu:

1

Ryby vykucháme, odřízneme ploutve, očistíme, potřeme máslem a ochutíme solí. Cibuli nakrájíme na plátky, karotku na kolečka, bylinky posekáme.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a trochu osmahneme. Do pekáčku vyskládáme ryby, přisypeme zeleninu, bazalku, šalvěj. Zalijeme vodou, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dusíme v troubě asi 25 minut. Odkryjeme a podle stavu tekutiny buď podlijeme, nebo necháme vyvařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Jako příloha jsou vhodné brambory v libovolné úpravě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept