Dušený okoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený okoun
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
400 g | Brambory pečené |
50 g | Cibule |
50 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Okoun říční |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 675,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory pečené, Cibule, Karotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený okoun postup přípravy receptu:
1 | Ryby vykucháme, odřízneme ploutve, očistíme, potřeme máslem a ochutíme solí. Cibuli nakrájíme na plátky, karotku na kolečka, bylinky posekáme. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a trochu osmahneme. Do pekáčku vyskládáme ryby, přisypeme zeleninu, bazalku, šalvěj. Zalijeme vodou, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dusíme v troubě asi 25 minut. Odkryjeme a podle stavu tekutiny buď podlijeme, nebo necháme vyvařit. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné brambory v libovolné úpravě. |