Recept

Drůbeží krémová polévka s játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29018
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Drůbeží krémová polévka s játry
1 ks Cibule
2 ks Jablka
200 g Játra kuřecí
300 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
150 g Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 924 kcal
Kilojoule 3 865kJ
11% Sacharidy 39 g
205% Tuky 154 g
68% Sodík 1 g
161% Bílkoviny 91 g

Drůbeží krémová polévka s játry postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa a kuřecí játra omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme je na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Prorostlou uzenou slaninu pokrájíme na nudličky.

3

V hrnci si rozpustíme slaninu, pak k ní přidáme máslo a cibuli zpěníme. Postupně přidáme maso, jablka a játra, promícháme a dusíme pod pokličkou 5-10 minut. Pak přilijeme 1 litr slepičího bujonu a pomalu vaříme 10 minut. Během vaření do polévky přimícháme zakysanou smetanu, polévku dochutíme solí, pepřem, zázvorem a muškátovým oříškem.

4

Slepičí bujon [28675]:

5

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

6

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

7

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

8

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

9

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept