Recept

Slepičí vývar se sýrem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29021

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Slepičí vývar se sýrem
4 polévková lžíce Kukuřičná krupice T 600
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 484kJ
7% Sacharidy 26 g
203% Tuky 152 g
57% Sodík 1 g
149% Bílkoviny 84 g

Slepičí vývar se sýrem postup přípravy receptu:

1

Sýr Ementál nastrouháme a odložíme do misky.

2

Petrželovou nať a čerstvou majoránku omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si rozkvedláme vejce a zamícháme do nich petrželku. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme na osminky.

3

Do 1 litru horkého slepičího bujonu přimícháme 4 lžíce kukuřičné krupice. Pak do polévky přidáme rajčata, dochutíme solí, pepřem a vaříme 5 minut. Pak pomalu přiléváme rozkvedlaná vejce a vaříme 2-4 minuty.

4

Sýr zamícháme do vývaru těsně před dovařením a podáváme.

5

Slepičí bujon [28675]:

6

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

7

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

8

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

10

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept