Cizrna s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrna s anglickou slaninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29028 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
80 g | Celer - nať |
120 g | Cibule |
1000 g | Cizrna |
0,3 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
30 g | Sádlo škvařené |
3 špetka | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 165,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Cizrna, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrna s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě. |
2 | Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody. |
3 | Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle. |
4 | Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě. |