Plněné kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné kedlubny
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29029 |
Ingredience
1000 g | Kedlubna |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
120 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 357,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Menší kedlubny oloupeme a necháme povařit 10 minut ve vroucí, osolené vodě. |
2 | Poté vodu slijeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme lžičkou. |
3 | Vydlabané kedlubny naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zakryjeme pomaštěným alobalem a necháme péct při 230°C 18 minut. |
4 | Žampiony pokrájíme na menší kousky, smícháme s pokrájenou šalotkou, osolíme a opepříme a směs necháme osmahnout na rozpáleném másle. |
5 | Kedlubny naplníme žampionovou nádivkou a necháme zapékat při 250°C do zezlátnutí. |
6 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |