Jahodové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2903 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
270 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 108,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 119,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové řezy postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně zbylý cukr, prosátou mouku a rozehřáté máslo. Promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný plech, poklademe nakrájenými jahodami a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Po upečení moučník nakrájíme na řezy a pocukrujeme. |