Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29032

Ingredience

1000 g Chřest zelený
400 g Listové těsto
60 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar drůbeží
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 401kJ
11% Sacharidy 41 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 302 mg
25% Bílkoviny 14 g

Šunková kapsa postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě.

2

Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali.

3

Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem!

4

Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě.

5

Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct.

6

Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek.

7

Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou.

8

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept