Šunková kapsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunková kapsa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29032 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Chřest zelený |
400 g | Listové těsto |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 106,4mg |
Draslík | 26,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunková kapsa postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě. |
2 | Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali. |
3 | Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem! |
4 | Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě. |
5 | Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct. |
6 | Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek. |
7 | Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou. |
8 | Ihned podáváme. |