Recept

Slepičí bujon se skleněnými nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29034

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Slepičí bujon se skleněnými nudlemi
1 ks Citronová tráva
2 špetka Kari koření
1 kávová lžička Kmín římský
2 špetka Koriandr mletý
100 g Kuřecí prsa
50 g Nudle skleněné
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
100 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 987kJ
15% Sacharidy 53 g
180% Tuky 135 g
56% Sodík 1 g
123% Bílkoviny 69 g

Slepičí bujon se skleněnými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.

2

Kuřecí omytá prsa pokrájíme na nudličky, dáme do misky, smícháme s rýžovým vínem a sojovou omáčkou.

3

V pánvi na rozpáleném oleji maso pomalu opékáme, ochutíme koriandrem, kari kořením, nastrouhaným čerstvým zázvorem a zalijeme 1 litrem slepičího bujonu. Přidáme stonek citronové trávy, ochutíme solí a vaříme 10 minut.

4

Skleněné nudle a pórek přimícháme do bujonu 3 minuty před dokončením. Citronovou trávu vyjmeme z polévky a každou porci podáváme posypanou špetkou římského kmínu.

5

Slepičí bujon [28675]:

6

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

7

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

8

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

10

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept