Slepičí bujon se skleněnými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí bujon se skleněnými nudlemi
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29034 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Slepičí bujon | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
1 kg | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Slepičí bujon se skleněnými nudlemi | |
1 ks | Citronová tráva |
2 špetka | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 špetka | Koriandr mletý |
100 g | Kuřecí prsa |
50 g | Nudle skleněné |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
100 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Citronová tráva, Kari koření, Kmín římský, Koriandr mletý, Olej sezamový, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Kuřecí prsa, Nudle skleněné, Omáčka sojová světlá, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí bujon se skleněnými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. |
2 | Kuřecí omytá prsa pokrájíme na nudličky, dáme do misky, smícháme s rýžovým vínem a sojovou omáčkou. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji maso pomalu opékáme, ochutíme koriandrem, kari kořením, nastrouhaným čerstvým zázvorem a zalijeme 1 litrem slepičího bujonu. Přidáme stonek citronové trávy, ochutíme solí a vaříme 10 minut. |
4 | Skleněné nudle a pórek přimícháme do bujonu 3 minuty před dokončením. Citronovou trávu vyjmeme z polévky a každou porci podáváme posypanou špetkou římského kmínu. |
5 | Slepičí bujon [28675]: |
6 | Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. |
7 | Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. |
8 | Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru. |
9 | Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme. |
10 | Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům. |