Mrazíkova zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrazíkova zeleninová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29039 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
30 g | Brambory |
100 g | Cibule |
10 g | Houby sušené |
20 g | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 684,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kedlubna, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrazíkova zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si očistíme a na kostičky nakrájíme brambory, mrkev, kedlubnu a namočíme si houby do studené vody. |
2 | Potom v hrnci rozpustíme máslo, vsypeme do něho drobně nakrájenou cibuli s pórkem a krátce opečeme. Přidáme mrkev, brambory a kedlubnu, ještě asi dvě minuty mícháme. |
3 | Zmírníme oheň, osolíme, přidáme namočené houby, podlijeme vývarem, přiklopíme a vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté do polévky vložíme nasekaný špenát a zvolna dovaříme. |
4 | Polévku podáváme horkou. Můžeme ozdobit sekanými vařenými vejci. být. |