Recept

Indická kořeněná polévka

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29040
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
20 g Česnek
100 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Cizrna konzervovaná
50 g Jablka
175 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
15 g Paprika zelená
300 g Rajčata
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1,3 l Vývar zeleninový
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 144kJ
11% Sacharidy 40 g
23% Tuky 17 g
60% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Indická kořeněná polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.

2

Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.

3

Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.

4

Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.

5

Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Tato polévka je známa od dob britského panství v Indii. Přivezli ji úředníci, kteří se vraceli v 18. a 19. století z Indie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept