Jednoduchý recept

Šafránová omáčka s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2905

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar zeleninový
1 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
9% Sodík 182 mg
10% Bílkoviny 5 g

Šafránová omáčka s pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme na kolečka a asi 3minuty podusíme na rozehřátém másle.

2

Poté přilijeme bílé víno a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový vývar a smetanu a zvolna provaříme.

3

Nakonec vmícháme strouhaný sýr a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.

4

Omáčka je vhodná zejména k těstovinovým vřeténkům fusilli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept