Šafránová omáčka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránová omáčka s pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2905 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 g | Šafrán |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 101,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránová omáčka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na kolečka a asi 3minuty podusíme na rozehřátém másle. |
2 | Poté přilijeme bílé víno a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový vývar a smetanu a zvolna provaříme. |
3 | Nakonec vmícháme strouhaný sýr a šafrán. Dochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčka je vhodná zejména k těstovinovým vřeténkům fusilli. |