Jednoduchý recept

Artyčoky zapečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 29054
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Anglická slanina
600 g Artyčoky
400 g Brambory vařené
30 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
30 g Karotka
25 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
40 g Slanina vepřová
10 g Sůl
150 ml Víno bílé
40 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
11% Sacharidy 41 g
36% Tuky 27 g
87% Sodík 2 g
20% Bílkoviny 11 g

Artyčoky zapečené postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a ořežeme dřevnaté části. Spodní části vydlabeme. Šalotku a cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, slaninu na kostičky, anglickou slaninu na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, šalotku, žampiony a pozvolna osmažíme. Touto směsí naplníme artyčoky a překryjeme je plátkem anglické slaniny.

3

V pekáčku rozpálíme olej, zpěníme cibuli s karotkou, vložíme naplněné artyčoky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a zprudka vyvaříme víno téměř na tuk. Podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a zvolna dusíme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Pekáček odkryjeme a necháme zvolna dopéct odkryté, aby plátky slaniny lehce zezlátly. Hotové artyčoky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept