Jednoduchý recept

Artyčoky na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 29055
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Artyčoky
50 ml Bešamel
400 g Brambory vařené
30 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
25 ml Olej olivový
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
60 g Sýr Ementál (Primátor)
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 587kJ
11% Sacharidy 40 g
29% Tuky 22 g
76% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Artyčoky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěným artyčokům odřízneme horní část a ořežeme dřevnaté části. Spodní části vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Scedíme a necháme okapat. Mezitím rozpálíme v pekáčku olej s máslem, přisypeme pokrájenou cibuli, plátky žampionů, osmahneme, artyčoky nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar z poloviny nevyvaří. Přilijeme smetanu, bešamel, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéct.

2

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept