Vepřové maso nasladko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso nasladko
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Nektarinka |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
270 g | Omáčka sladkokyselá |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
0,5 polévková lžíce | Směs pěti vůní |
600 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 107,2mg |
Draslík | 383,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Nektarinka, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Omáčka sladkokyselá, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Směs pěti vůní, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso nasladko postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme sójovou omáčku, směs pěti koření a arašídový olej. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a necháme 20-30 min odpočinout. |
2 | V pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso zprudka cca 2 min orestujeme. Vyjmeme a uchováme teplé. Na středním ohni osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou papriku a restujeme 1-2 min. Poté přidáme maso, sladkokyselou omáčku a prohřejeme. Na závěr vmícháme na kousky nakrájenou nektarinku a podáváme s dušenou rýží a restovanou zeleninou. |
Poznámka
Nektarinky můžeme nahradit mangem.