Tykvová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2906 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Bazalka |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
600 g | Tykev |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej stolní, Sůl, Tykev, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji. |
2 | Česnek oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a přidáme tykvovou dužinu. Zvolna asi 5min provaříme. |
3 | Poté vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčka je vhodná k vřeténkům fusilli. |