Jednoduchý recept

Tykvová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2906
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 ks Bazalka
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Tykev
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
7% Sacharidy 24 g
53% Tuky 40 g
13% Sodík 251 mg
13% Bílkoviny 8 g

Tykvová omáčka postup přípravy receptu:

1

Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji.

2

Česnek oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a přidáme tykvovou dužinu. Zvolna asi 5min provaříme.

3

Poté vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem.

4

Omáčka je vhodná k vřeténkům fusilli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept