Artyčoky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29061 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Artyčoky |
50 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
150 ml | Omáčka rajčatová |
15 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 777,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Hovězí vývar základní, Omáčka rajčatová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, odřízneme horní a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. |
2 | Plátky artyčoků vložíme do vroucí vody, osolíme, okyselíme octem a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme plátky artyčoků, zalijeme bílým vínem, necháme zprudka téměř vyvařit, přilijeme vývar, rajčatovou omáčku a v troubě pozvolna pečeme 10 minut. Do hotového pokrmu vmícháme dvě lžíce másla, dobře promícháme a porce na talířích posypeme posekanou petrželkou. |