Jednoduchý recept

Artyčoky s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 29061
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Artyčoky
50 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet kvasný lihový
150 ml Omáčka rajčatová
15 g Petržel kudrnka
10 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
71% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Artyčoky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, odřízneme horní a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.

2

Plátky artyčoků vložíme do vroucí vody, osolíme, okyselíme octem a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

3

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme plátky artyčoků, zalijeme bílým vínem, necháme zprudka téměř vyvařit, přilijeme vývar, rajčatovou omáčku a v troubě pozvolna pečeme 10 minut. Do hotového pokrmu vmícháme dvě lžíce másla, dobře promícháme a porce na talířích posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept