Bylinková zálivka s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková zálivka s hořčicí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29063 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 g | Estragon |
12 ml | Hořčice |
24 ml | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej olivový |
4 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 588kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 202 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 705,7mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,3mg |
Vláknina | 321,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková zálivka s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Sůl rozmícháme s octem, přidáme olej, vše zamícháme a opepříme. |
2 | Přidáme hořčici a pokrájené bylinky. |
3 | Zálivka se hodí pro saláty z artyčoků. |