Pečené artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené artyčoky
Pečené artyčoky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29065 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
125 g | Chléb konzumní |
20 ml | Citronová šťáva |
2 g | Fenykl obecný |
150 ml | Hovězí vývar základní |
6 g | Máta |
40 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 328,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Fenykl obecný, Hovězí vývar základní, Máta, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky zbavíme dřevnatých částí, skrojíme listy a odkrojíme stonek. |
2 | Necháme 15 minut povařit ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat, vyjmeme štět a pokapeme citrónovou šťávou. |
3 | Chleba zbavíme kůrky, střídku osmahneme společně s utřeným česnekem na rozpáleném oleji. Necháme zezlátnout a poté zalijeme octem. |
4 | Uvedeme k varu, poté přimícháme pokrájenou petrželku, mátu a fenykl. Osolíme a opepříme. |
5 | Vzniklou směsí naplníme artyčoky, přendáme je do zapékací mísy, zalijeme šťávou z pánve, vínem a vývarem. Zakryjeme alobalem a přiklopíme poklicí. Pečeme 60 minut při 200 °C. |