Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29065
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Artyčoky
2 stroužek Česnek
125 g Chléb konzumní
20 ml Citronová šťáva
2 g Fenykl obecný
150 ml Hovězí vývar základní
6 g Máta
40 ml Ocet vinný
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
7% Sacharidy 26 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 220 mg
10% Bílkoviny 5 g

Pečené artyčoky postup přípravy receptu:

1

Artyčoky zbavíme dřevnatých částí, skrojíme listy a odkrojíme stonek.

2

Necháme 15 minut povařit ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat, vyjmeme štět a pokapeme citrónovou šťávou.

3

Chleba zbavíme kůrky, střídku osmahneme společně s utřeným česnekem na rozpáleném oleji. Necháme zezlátnout a poté zalijeme octem.

4

Uvedeme k varu, poté přimícháme pokrájenou petrželku, mátu a fenykl. Osolíme a opepříme.

5

Vzniklou směsí naplníme artyčoky, přendáme je do zapékací mísy, zalijeme šťávou z pánve, vínem a vývarem. Zakryjeme alobalem a přiklopíme poklicí. Pečeme 60 minut při 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept