Chřest zapečený s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest zapečený s parmezánem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29069 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Chřest zelený |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Ořechy vlašské |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 45,3mg |
Vláknina | 670,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest zapečený s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, omyjeme a v osolené vodě 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Chřest naskládáme do pekáčku ve vrstvách, kdy každou vrstvu pokapeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Poslední vrstvu zakapeme máslem, posypeme posekanými ořechy a teprve nyní posypeme sýrem. Zapékáme 10 až 15 minut, až sýr zezlátne. |