Fettuccine se žampiónovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine se žampiónovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2907 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
2 l | Voda pitná |
750 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 633,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine se žampiónovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Fettuccine uvaříme v osolené vodě al dente. |
2 | Mezitím rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme nahrubo nasekané žampiony a asi 5minut podusíme. Poté přimícháme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčkou přelijeme těstoviny a podáváme. |