Zapékané lilky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané lilky s rajčaty
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29070 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
800 g | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 714,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané lilky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, odkrojíme tuhé konce, poté podélně nakrájíme, prokrajujeme do konce jen na jedné straně. Dobře osolíme a necháme odkapat přebytečnou vodu. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Obojí osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme. |
3 | Rajčata omyjeme a pokrájíme na 5 mm silná kolečka. Osolíme a opepříme. |
4 | Polovinu cibule s česnekem přendáme na dno zapékací mísy vymazané olejem. Jednotlivé plátu vějířů z lilků proložíme plátky rajčat a přendáme na cibuli do zapékací mísy. Posypeme zbytkem cibule s česnekem. |
5 | Bylinky nakrájíme na drobno a posypeme jimi lilky. Osolíme a opepříme. |
6 | Zapékací mísu zakryjeme alobalem a pečeme 15 minut při 230 °C, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě 75 minut. |